Volledig scherm
Longa'30-trainer Erik Zandstra (midden) gaat ook aan de slag in Deventer. © DE GELDERLANDER

Erik Zandstra: volgend seizoen Longa'30 én Go Ahead Eagles A1

LICHTENVOORDE - Erik Zandstra, die afgelopen zondag met Longa'30 naar de hoofdklasse promoveerde, wordt volgend seizoen ook trainer van de A-junioren van eerstedivisionist Go Ahead Eagles in Deventer.

De 32-jarige Zandstra  gaat zijn trainersjob bij het Lichtenvoordse Longa'30 combineren met het trainen van het hoogste jeugdteam van Go Ahead Eagles.

,,Dat is geen probleem", zegt Zandstra. ,,Ik kan het goed combineren, want de A-jeugd van Go Ahead Eagles traint in de middaguren. Daarna kan ik nog naar huis om te eten en vervolgens kan ik dan Longa'30 trainen. Ik heb dit ook overlegd met Longa'30.”

,,Ik denk dat ik hier uiteindelijk weer beter van word", vervolgt Zandstra. ,,Ik word zo weer uitgedaagd. Bij Longa’30 ben ik als hoofdtrainer toch het eindstation. Nu kan ik veel ervaring opdoen en leren van mensen die in het profvoetbal werkzaam zijn. Bij Longa'30 heb ik afgelopen seizoen ook veel geleerd van Dave Bus (zijn assistent en oud-prof bij De Graafschap, Go Ahead Eagles en Aberdeen).”

Zandstra hoopt uiteindelijk zijn laatste trainersdiploma (Coach Betaald Voetbal) te bemachtigen. ,,Dat is wel mijn ambitie."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal