Volledig scherm
Longa'30 was kansloos in Wierden. © Theo Kock

Exit Longa'30 in beker na fors verlies bij SVZW; ‘wanprestatie’ Ulftse Boys tegen Achilles'12

WIERDEN - Voor Longa'30 zit het bekertoernooi er na 1 ronde al op. De Lichtenvoordse hoofdklasser ging zaterdagavond in Wierden bij eersteklasser SVZW kansloos met 4-0 onderuit.

Yessin Maskoul, oud-speler van AZSV, opende al na 3 minuten de score voor de thuisclub, de koploper in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal. Na een kwartier verdubbelde Bas ter Hogt de marge: 2-0.

Na rust bleef SVZW sterker en via Ter Hogt en Jesper Middelkamp werd de eindstand op 4-0 bepaald.

Vierdeklasser Ulftse Boys was in de eerste ronde in eigen huis kansloos tegen Achilles'12 uit het Overijsselse Hengelo: 0-4. ,,Het was een wanprestatie van mijn ploeg. We waren inspiratieloos, konden het niet opbrengen. Er was totaal geen bereidheid. Ik ben heel pissig", zei Ulftse Boys-trainer Martijn Meerdink.

Ook voor tweedeklasser Viod is het bekeravontuur voorbij. De Doetinchemmers verloren zaterdagavond in eigen huis met 1-2 van Sparta Enschede.

Het tweede zondagelftal van FC Winterswijk heeft niet kunnen stunten in het bekerduel met zaterdagtweedeklasser Be Quick Zutphen: 0-3. ,,Voor ons was dit al een bonus’’, aldus FC Winterswijk-trainer Max de Vries. ,,Het is een goed leermoment voor de jonge jongens in het team die we klaar aan het stomen zijn voor het eerste.”

Amateurvoetbal