FC Dinxperlo, hier in actie tegen AVW'66, stopt met voetballen op niveau op zaterdag.
Volledig scherm
FC Dinxperlo, hier in actie tegen AVW'66, stopt met voetballen op niveau op zaterdag. © Jan Ruland van den Brink

FC Dinxperlo stopt met 1e zaterdagteam en richt zich op de zondag

DINXPERLO - FC Dinxperlo is met het eerste elftal bezig aan het laatste seizoen in het zaterdagvoetbal. De fusieclub richt zich vanaf het seizoen 2020-2021 op het zondagvoetbal.

Die beslissing werd vrijdagavond tijdens de algemene ledenvergadering genomen. FC Dinxperlo bestaat sinds deze zomer en kwam tot stand na een fusie tussen zaterdagclub DZSV en zondagvereniging DZSV.

Dit seizoen speelt FC Dinxperlo met een zaterdagteam in de tweede klasse en een zondagteam in de vierde klasse. Volgend seizoen wordt er op zaterdag alleen nog recreatief gespeeld en wordt er alleen prestatievoetbal op de zondag gespeeld.

Geen rechtstreekse degradatie

Door de aankondiging te stoppen met het zaterdagvoetbal, heeft dit ook consequenties voor het competitieverloop. Uit de tweede klasse G degradeert dit seizoen geen enkele club rechtstreeks. FC Dinxperlo zal als nummer 14 worden aangemerkt. De nummers 12 en 13 in de eindrangschikking zullen nacompetitie spelen om lijfsbehoud.

Het zondagteam van FC Dinxperlo gaat aan kop in de vierde klasse C en speelt veel meer wedstrijden in de regio dan het zaterdagteam.

Het besluit van FC Dinxperlo is desondanks opmerkelijk, omdat veel clubs in het westen van het land en in Twente juist kiezen voor voetballen op zaterdag en hun zondagtak afstoten.

Amateurvoetbal