Archiefbeeld: FC Trias - Grol
Volledig scherm
Archiefbeeld: FC Trias - Grol © Ron Jonker

FC Trias loopt zich te pletter op sterk OBW

WINTERSWIJK – FC Trias had zondagmiddag weinig in te brengen in het duel in de derde klasse C met OBW. Op eigen veld werd een kansloze 1-5 nederlaag geleden.

Terwijl de zon meedogenloos op het kunstgras brandde en er geen vuiltje aan de lucht was, pakten zich zondagmiddag al snel dikke onweerswolken boven FC Trias. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld of OBW liet al zien met welke intentie de ploeg was afgereisd naar Winterswijk door de 0-1 te maken via spits Wouter Gesthuizen. Een kwartier later kwam de gelijkmaker van Trias via Roman Storck uit de lucht, maar al snel herstelde OBW de voorsprong waarmee het ook ging rusten. Na rust probeerde FC Trias al wel, maar was de pijp voor de Winterswijkers snel leeg en liep OBW weg naar 1-5.

FC Trias-trainer Yassin Ouardighi wist wel waar het mis was gegaan voor zijn ploeg. “We wilden OBW hoog onder druk zetten en dat deed de voorhoede ook. Zij speelde zich daar echter makkelijk onderuit, waardoor de ruimtes op het middenveld enorm groot werden. Dat moesten we allemaal weer dichtlopen, zodat sommige jongens in de rust al met de tong op hun schoenen in de kleedkamer zaten. In de tweede helft was de pijp vervolgens leeg en konden we het niet meer opbrengen. OBW liet vandaag zien dat zij een stuk verder zijn en dat is een pijnlijke constatering, maar het is beter om dat in de eerste wedstrijd te hebben dan later in het seizoen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal