FC Winterswijk verrast ook koploper Longa'30

LICHTENVOORDE - FC Winterswijk heeft in 1E koploper Longa'30 zaterdagavond een fikse kater bezorgd. In Lichtenvoorde won de ploeg van trainer John Gielink voor ruim 1500 toeschouwers de derby met 3-1.

Volledig scherm
Lenn Redeker wordt na de zege op Longa'30 gefeliciteerd door zijn vader Eric, ex-speler van De Graafschap. © Jan Ruland van den Brink

Voor FC Winterswijk was het tweede zege in een derby op rij. Twee weken geleden werd RKZVC, ook een kampioenskandidaat, al met 2-1 aan de zegekar gebonden.

In Lichtenvoorde boekte FC Winterswijk een verdiende overwinning. De gasten kwamen via spits Lenn Redeker al snel op een 0-1 voorsprong, maar via een dubieuze strafschop kwam Longa'30 nog voor de pauze door aanvoerder Simon klein Goldewijk langszij: 1-1.

In de tweede helft begon koploper Longa'30 nog wel aardig, maar zakte na een kwartier steeds verder weg. Na prachtig voorbereidend werk van Daniël te Winkel scoorde Lenn Redeker de 1-2, waarna Te Winkel de eindstand op 1-3 bepaalde. Nick te Veldhuis van Longa'30 werd vlak voor tijd met een tweede gele kaart weggestuurd en is de volgende wedstrijd geschorst.

Voor Longa'30 was het de tweede thuisnederlaag op rij. ,,Het is momenteel gewoon niet goed genoeg'', aldus Longa'30-trainer Erik Zandstra.

Zijn collega John Gielink was in de sas met zijn zege. ,,Ik vond het dik verdiend, want wij speelden om te winnen, terwijl Longa op de counter speelde.''

Longa'30 blijft koploper in 1E, maar voelt de hete adem in de nek van RKZVC, terwijl Rohda Raalte qua verliespunten er het best voor staat. De Raaltenaren hebben echter vier wedstrijden minder gespeeld dan Longa'30.

FC Winterswijk is door de goede serie na de winterstop geklommen naar plek zeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal