Volledig scherm
Stephan Cijs van Kilder (links) in actie tegen Gelders Eiland. © Theo Kock

Fouten kosten Gelders Eiland de kop tegen Kilder

HERWEN - Aerdts-Herwense fusieclub lijdt in 3C ontluisterende 4-5 nederlaag tegen Kilder. In slotfase grossiert ploeg in fouten.

,,Vier keer scoren en dan niet winnen.” Harry Fontein, trainer van Gelders Eiland, spuwde woedend zijn gal over de nederlaag.

Vooraf had de Liemerse trainer al verkondigd dat hij vreesde voor zijn dekking, die niet stabiel was en veel fouten maakte. Bij spelhervattingen en hoge ballen voor de goal was zijn team onzeker.

,,Gelukkig hebben we Luuk Kersten erbij gekregen. Hij is een speler die bij DVV derde klasse heeft gevoetbald en dat kun je duidelijk zien. Een sterke voetballer met overzicht die de boel achterin bij elkaar moet houden en de dekking organiseert.”

Het viel Fontein dan ook rauw op zijn dak dat Kersten er niet in slaagde de fouten te voorkomen die in de dekking ontstonden. Hoewel de robuuste verdediger er niets aan kon doen dat drie minuten voor tijd doelman Bram van den Boogaard de bal uit zijn handen liet glippen en Kilder-aanvaller Lars Strikkeling de kans gaf de 4-5 binnen te schieten.

Onheil

,,Het was kenmerkend voor onze ploeg”, treurde Fontein. ,,Op 4-3 kregen we drie opgelegde kansen om de wedstrijd in het slot te gooien door de 5-3 te maken. Als dat niet gebeurt, dan roep je het onheil over jezelf af.”

,,Ik heb in de rust nog tegen de jongens gezegd dat Kilder dat tempo nooit zou kunnen volhouden. En dat zag je ook gebeuren. In het eerste deel werden we eigenlijk zoek gespeeld. We moesten duidelijk wennen. Ook wel bizar dat we door omstandigheden pas 5 oktober de eerste competitiewedstrijd spelen. Daar had de ploeg in het begin wel last van. Na rust hadden we meer controle over de wedstrijd. Dat Luuk nog moest wennen aan de omstandigheden hier, was wel zichtbaar. Ik had hem graag anders zien spelen, maar ben ervan overtuigd dat dat de komende wedstrijden ook gaat gebeuren. En dan maar hopen dat we de fouten weten te beperken.”

Het scheelde weinig of Gelders Eiland had een droomstart gehad. René Verpoort schoot al in de eerste minuut net voorlangs het Kilderse doel. Daarna greep Kilder het initiatief en nam het door doelpunten van Bas Kluitman en Douwe Geurts de leiding. In de laatste vijf minuten voor rust ontworstelde de thuisploeg zich aan de druk van de gasten. Een strafschop, benut door Tom Jansen, bracht de spanning terug. Het duel kantelde volledig door René Verpoort en Sjoerd Gores: 3-2.

Na rust bracht Luuk van Dillen de teams weer naast elkaar. Sander Hendriks kapte niet veel later een tegenstander uit en scoorde beheerst 4-3. De formatie van Fontein maakte daarna zowel aanvallend als verdedigend te veel fouten. Stef Geurts maakte de 4-4, waarna Lars Strikkeling de gevierde man werd bij Kilder.

Amateurvoetbal