Volledig scherm
Het prestatievoetbal in Dinxperlo blijft nog zeker 1 seizoen op de zaterdag als het aan de technische commissie ligt. © Jan Ruland van den Brink

Fusieclub FC Dinxperlo; nieuwe stemming, maar zaterdagafdeling verdwijnt nog niet

NIEUWE STEMMINGDINXPERLO - De technische commissie van fusieclub FC Dinxperlo wil het prestatievoetbal op zaterdag toch nog zeker 1 seizoen in stand houden.

De fusieclub FC Dinxperlo (zaterdagvereniging DZSV en zondagclub SV Dinxperlo) zag afgelopen zomer het licht. Snel kwamen er echter fricties bij de senioren. In november van het afgelopen jaar werd er gestemd over prestatiesport op zaterdag of zondag. Toen gaf bijna 75 procent van de aanwezigen op de ledenvergadering de voorkeur aan prestatief voetballen op de zondag.

Het zorgde voor wrevel bij de zaterdagvoetballers (voormalig DZSV-leden). Ook bleek dat de stemming niet volgens de regels was verlopen. Er waren procedurefouten gemaakt, zodat die ongeldig werd verklaard.

Op woensdag 29 januari kan er door de leden van fusieclub FC Dinxperlo opnieuw worden gestemd in het christelijk college Schaersvoorde in Dinxperlo.  De bijzondere ledenvergadering begint die avond om 19.30 uur.

Scherpe randjes

De scherpe randjes worden er volgens de technische commissie dan echter afgehaald. De technische commissie van de jonge fusieclub heeft haar advies aan de leden echter aangepast. Ze wil het prestatieve zaterdagvoetbal nog zeker 1 seizoen in stand houden: 

,,Wij adviseren ons bestuur en onze leden om de focus, per komend seizoen, te leggen op de prestatiesport op zondag. Dit echter onder voorwaarde dat we proberen voor de zaterdagtak de komende één of twee seizoenen een representatief elftal in de competitie te houden. Concreet betekent dit dat we voor de korte termijn dus ook op zaterdag nog een 1e selectie actief houden. Deze selectie willen we nog minimaal 1, maximaal 2 seizoenen in de competitie houden. “

Op deze manier krijgen we de gelegenheid om de komende jaren als voormalig “zaterdag” en “zondag” afdelingen aan elkaar te wennen. Daarnaast gaan we samen met een selecte groep leden kijken hoe we samen kunnen werken aan de terugloop van het aantal leden op de zaterdag. Deze actie is vooral gericht op de recreatiesport. Wij hopen op jullie steun om deze keuze te kunnen maken, zodat we samen verder kunnen bouwen aan onze mooie club!”

Volledig scherm
Dinxperlo houdt op 29 januari een bijzondere ledenvergadering. © DG

Amateurvoetbal