Grol deelt in derby mokerslag uit aan Vios Beltrum

BELTRUM – Grol heeft buurman Vios Beltrum zaterdagavond een mokerslag uitgedeeld in de derde klasse C. Bijna 800 bezoekers zagen een duel waar alles inzat, maar waar Grol uiteindelijk beter met de kansen omging en terecht met 1-4 won.

Volledig scherm
Grol (blauw shirt) deed Vios Beltrum pijn. © Theo Kock

‘Als ne bolle, pakt wi-j Grolle’, was de boodschap die de Beltrumse supporters hun spelers meegaven door middel van een groot spandoek. Die boodschap pakte de ploeg van Manfred Graven echter slechts alleen in het het eerste kwartier op. Daarin toonde Vios haar ambitie en kwam via spits Jurgen Wiegerinck op een terechte 1-0 voorsprong.

Daarna was het Grol dat de wedstrijd beter in handen kreeg, de duels feller inging en ook voetballend de betere ploeg was. Na een kwartier trok Grol-spits Mart Zieverink de stand gelijk tot 1-1. Nog voor rust pakte Grol ook scorend de voorsprong. Aanvoerder Michel Kamphuis knikte goed binnen na een fraaie voorzet van Wouter Rexwinkel.

Quote

‘Als ne bolle,
pakt wi-j Grolle’

Fans Vios Beltrum

Binnen tien minuten na rust bouwden de bezoekers hun voorsprong uit naar 1-3 via Luc Berentsen. Vlak daarna was het wederom Zieverink die scoorde en de 1-4 eindstand op het bord zette voor de gasten.

,,Dit voelt als een mokerslag’', zei Vios Beltrum-trainer Manfred Graven, die met zijn ploeg vecht tegen degradatie. ,,Ik vond ons te mat vandaag. Kwalitatief is Grol de betere ploeg en dan moet je juist met veel strijd proberen de wedstrijd naar je toe te trekken. Dat miste ik. Ik ben er van overtuigd dat we ons kunnen handhaven, maar je maakt het jezelf niet makkelijk op deze manier.’’

Grol-spits Mart Zieverink was blij met de winst: ,,Ik denk dat we terecht gewonnen hebben. Wij waren op het eerste kwartier na de betere ploeg.’' Zieverink baalde van het feit dat het seizoen voor Grol als een nachtkaars lijkt uit te gaan. ,,Na vijf wedstrijden stonden we boven aan en dachten we dat dit het seizoen voor ons zou worden. Ik ben er van overtuigd dat we de tweede klasse aan kunnen, maar dan moet je eerst uit de derde klasse komen en dat is lastig genoeg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal