Volledig scherm
Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, bemiddelde de afgelopen dagen bij FC Dinxperlo. © BSR Agency

Hans Martijn Ostendorp bemiddelt bij onrustig FC Dinxperlo: stemming gaat woensdag misschien niet door

DINXPERLO - Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, heeft de afgelopen dagen bemiddeld om de rust bij fusieclub FC Dinxperlo terug te  laten keren. Bestuur wil stemming  woensdagavond niet door laten gaan.

Bij de jonge fusieclub FC Dinxperlo, afgelopen zomer tot stand gekomen na een samensmelting tussen zaterdagclub DZSV en zondagvereniging SV Dinxperlo, was het de afgelopen maanden zeer onrustig. Dat had vooral te maken met de keuze voor prestatief voetbal op de zaterdag of de zondag die de leden moesten maken.

De eerste stemming van eind november, waarin massaal voor het zondagvoetbal werd gekozen, werd ongeldig verklaard vanwege procedurefouten. Komende woensdag zouden de leden in eerste instantie opnieuw stemmen, maar die stemming wil de club nu uitstellen omdat het de afgelopen weken zeer onrustig was. 

Er werd in Dinxperlo een actiegroep opgericht voor het behoud van het zaterdagvoetbal op niveau. Daarnaast kreeg een bestuurslid van de club een dreigbrief in de bus. De acties en de dreigbrief zorgden voor een gespannen sfeer in het grensdorp.

Om de rust terug te laten keren, benaderde het bestuur van FC Dinxperlo vorige week Hans Martijn Ostendorp. De algemeen directeur van De Graafschap en voormalig burgemeester van de gemeente Bunnik was lid van DZSV in zijn voormalige woonplaats Dinxperlo. Ostendorp leverde de afgelopen jaren een wezenlijke bijdrage om de fusie te laten slagen.

Volledig scherm
FC Dinxperlo wil woensdagavond nu toch geen keuze maken voor zaterdag- of zondagvoetbal op niveau. © Theo Kock

Het bestuur van FC Dinxperlo schakelde Ostendorp in. Die voerde de afgelopen dagen de nodige gesprekken met verschillende groeperingen binnen FC Dinxperlo. De uitkomst is nu dat het bestuur de stemming van woensdag 29 januari, waarin opnieuw voor het zaterdag- of zondagvoetbal moest worden gekozen, wil laten vervallen. Dat zegt de club in een statement op Facebook

,,Het bestuur van FC Dinxperlo zal haar leden voorstellen om de ledenvergadering die voor aanstaande woensdag gepland staat om te vormen tot een bijpraatsessie waar een toelichting wordt gegeven op het proces, maar waar ook ruimte wordt geboden om de zorgen die bij de leden leven met elkaar te delen. Het bestuur heeft Hans Martijn Ostendorp gevraagd tijdens deze avond een toelichting te geven op de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. Het bestuur hecht eraan helder te maken dat het uiteindelijk aan de leden is om in te stemmen met deze gewijzigde invulling van de avond.”

,,Om de avond in de gewijzigde vorm door te laten gaan is het belangrijk dat u als leden aanwezig bent. Aan u wordt aan het begin van de vergadering gevraagd in te stemmen met het voorstel om de ledenvergadering om te vormen tot een bijpraatsessie.”

,,Wij hechten grote waarde aan uw aanwezigheid waardoor wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat alle leden van FC Dinxperlo gelijktijdig over dezelfde informatie beschikken en we samen verder kunnen bouwen aan onze mooie club.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal