Volledig scherm
HC'03 promoveert naar de derde klasse. © Albert ten Hove

HC'03 terug in de derde klasse

BORCULO - HC’03 is maandagmiddag gepromoveerd naar de derde klasse. De club uit Drempt versloeg in de finale van de nacompetitie UDI uit Enschede met 3-1.

De middag begon beroerd voor HC’03. Zwak uitverdedigen door Celvin Furtjes werd direct afgestraft door UDI-aanvoerder Jordi Lever: 1-0. Het antwoord van HC’03 liet niet lang op zich wachten. Uit een hoekschop kopte Cas Evers in minuut dertien snoeihard de 1-1 binnen.

In het gelijkopgaande duel zette Sem Rietman halverwege de tweede helft HC’03 op gedenkwaardige wijze op voorsprong. De rechtsback stoomde op vanaf de middenlijn, slalomde langs vier verdedigers en bleef in de afronding koelbloedig: 1-2. Het was direct het laatste balcontact voor Rietman, die bij zijn treffer een hamstringblessure opliep.

UDI kreeg ruim een kwartier voor tijd de grootste kans op de gelijkmaker. Invaller Dave van der Molen zag zijn strafschop echter gekeerd worden door HC’03-doelman Thijs Koenders. In blessuretijd maakte Evers met zijn tweede van de middag aan alle onzekerheid een einde: 1-3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal