Volledig scherm
Harm Bokkers werd matchwinnaar bij RKZVC. © Jan van den Brink

Invaller Harm Bokkers bezorgt RKZVC de overwinning in Assen

ASSEN - RKZVC boekte zondag in de hoofdklasse A een knappe 2-1 overwinning in Assen op Achilles 1894. Invaller Harm Bokkers werd het goudhaantje bij de Zieuwentenaren.

Met 19 punten uit 10 wedstrijden staat het debuterende RKZVC op een vierde plek in de hoofdklasse A. De achterstand op koploper Hoogeveen, die zondag voor het eerst verloor, bedraagt 4 punten.

RKZVC kwam via Sven Jurjus op een 1-0 voorsprong, maar Ids Hannema zorgde nog voor de pauze voor de 1-1. Twee minuten voor tijd bezorgde de ingevallen Bokkers RKZVC de volle buit.

,,Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning, omdat wij de beste en meeste kansen kregen en ons een zuivere strafschop onthouden is‘’, aldus RKZVC-trainer Laurens Knippenborg. Hij zag zijn doelman Huib Jonkman nog voor rust geblesseerd uitvallen, zodat Tim Penterman zijn competitiedebuut maakte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal