Jens Schutten grote man bij winnend RKZVC

VIDEOZIEUWENT - RKZVC blijft koploper in de hoofdklasse A na de 4-2 zege op MSC uit Meppel. Jens Schutten was de grote man bij de Zieuwentenaren.

Volledig scherm
Sjors Storkhorst (boven) en Waldo Rhebergen zijn blij na de 3-2. © theo kock persfotografie

Schutten, die zijn basisplek na de komst van Wout Blasman was kwijtgeraakt maar zondag door de schorsing van Joey Belterman toch mocht beginnen, scoorde tegen MSC tweemaal en gaf 1 assist.

RKZVC stond na 25 minuten door treffers van Schutten en Wout Blasman al op een 2-0 voorsprong, maar moest toezien hoe MSC via Remco Hof en Jim Veltmaat nog voor rust langszij kwam: 2-2.

Na de pauze miste Sjors Storkhorst eerst een strafschop, maar de topscorer maakte in de 72ste minuut zijn fout goed: 3-2. Jen Schutten zorgde in de 80ste minuut voor het slotakkoord: 4-2.

Jens Schutten was blij dat hij eindelijk weer in de basis mocht opdraven. ,,In de voorbespreking werd duidelijk dat Wout Blasman en ik het spitsenkoppel werden. Ik heb mijn beste wedstrijd tot nu toe gespeeld en het klikte heel goed met Wout.”

Met 35 punten uit 18 duels is RKZVC koploper. SDO (17-32) is voorlopig de voornaamste concurrent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal