Volledig scherm
Jos Heutinck. © Theo Kock

Jos Heutinck vertrekt bij Varsseveld; trainer én club zijn toe aan wat anders

VARSSEVELD - Jos Heutinck vertrekt na dit seizoen als trainer bij tweedeklasser Varsseveld. Zowel club als Zieuwentse oefenmeester vindt twee jaar genoeg.

Heutinck vecht in zijn tweede jaar op sportpark Oberink met Varsseveld tegen degradatie uit 2I.  Na 8 gespeelde wedstrijden staat Varsseveld op de 13e plaats met 5 punten. Vorig seizoen eindigde Varsseveld als 10e en kon de club het spelen van degradatieduels net voorkomen.

Heutinck had bij zijn komst, in de zomer van 2018, nog de wens uitgesproken om met Varsseveld minimaal een subtopper te worden in de tweede klasse.

In overleg met het bestuur werd besloten na dit seizoen niet verder te gaan. ,,Het perspectief voor een derde jaar zag ik niet, na twee jaar besluit ik dus om een nieuwe uitdaging te zoeken", aldus Heutinck. ,,Ik zou graag nog bij een club aan de slag willen waar men de ambitie heeft om door te groeien in het niveau en daar mijn steentje aan bijdragen. 

,,Jos heeft de afgelopen jaren veel energie gestopt in het ontwikkelen van een professionelere voetbalcultuur. De inschatting hierbij is dat de beleving binnen de vereniging anders is dan de wederzijdse verwachtingen. We gaan ons intern beraden over de mogelijke opvolging’’, aldus bestuurslid technische zaken Hans Wossink van  Varsseveld.

Amateurvoetbal