Volledig scherm
Archiefbeeld: Babberich - Ajax B © De Gelderlander

Kilder wint de topper bij Ajax Breedenbroek

DOETINCHEM – Kilder heeft de koppositie overgenomen van Ajax Breedenbroek door de topper in de vijfde klasse C in Breedenbroek met 1-2 te winnen. Kilder heeft nu drie punten meer dan Ajax Bredenbroek, dat nog een inhaalduel moet spelen tegen Den Dam.

In de eerste helft was Kilder de bovenliggende partij en probeerde voetballend de oplossing te vinden. Op het hobbelige veld in Breedenbroek was dat vrijwel onmogelijk. De ploeg van Marcel Lucassen kreeg wel de grootste kansen en kwam via aanvoerder Mark van Dillen een kwartier voor rust op een verdiende 0-1 voorsprong.

Zeven minuten na rust verdubbelde Kilder de voorsprong toen Myron Peters zijn voorzet via het been van Ajax Breedenbroek-verdediger Nick Fisser achter Ajax Breedenbroek-doelman Ralph Wissing zag verdwijnen. De thuisploeg ging vol op de aanval spelen en kwam nog terug tot 1-2 via een benutte penalty van topscoorder Cas Jansen, maar verder kwam de ploeg van Edwin Frericks niet. Het betekende de eerste nederlaag voor Ajax Breedenbroek.

Overige uitslagen 5C:

SDZZ - Halle 5-0

Gelders Eiland - Den Dam 3-0

Amateurvoetbal