Volledig scherm
Laurens Knippenborg stopt na dit seizoen als trainer bij hoofdklasser RKZVC. © Marcel ter Bals

Knippenborg stopt als trainer bij RKZVC

ZIEUWENT - Het voetbalseizoen is nog niet begonnen, maar de eerste trainer heeft zijn vertrek al aangekondigd. Laurens Knippenborg verlaat hoofdklasser RKZVC.

Laurens Knippenborg (65) is bezig aan zijn zevende en laatste seizoen bij hoofdklasser RKZVC. Begin januari verlengde hij zijn contract bij de Zieuwentse club nog met twee jaar. ,,Een seizoen en een optie voor nog een jaar om precies te zijn’', zegt Knippenborg.

Van die optie maakt Knippenborg echter geen gebruik, heeft hij voorzitter Johnny Cuppers al in juli laten weten. ,,Om na dit seizoen te stoppen bij RKZVC, dat is duidelijk van mijn kant gekomen’', stelt Knippenborg. ,,Er zijn bepaalde dingen gebeurd. Het heeft gin zin om daarover in detail te treden. Maar het komt er in het kort op neer dat ik een bepaald prestatieniveau in stand wil houden en dat kost heel veel moeite.’'

,,Met de spelersgroep heeft dit besluit helemaal niets te maken’', vervolgt Knippenborg, die aan zijn zevende seizoen is begonnen bij RKZVC. In 2016, 2017 en 2018 werd de trainer met de dorpsclub uit Zieuwent driemaal op rij kampioen.

Nieuwe uitdaging

Afgelopen seizoen eindigde RKZVC als debutant in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal knap als vierde. Ook werd Knippenborg in mei op het trainerscongres uitgeroepen tot ‘beste amateurvoetbaltrainer van Nederland’.

Knippenborg, die in het verleden ook al tien jaar trainer was bij AZSV in Aalten en kortere periodes werkzaam was bij clubs als SDOUC, DVC’26, DFS Opheusden en Nunspeet, wil na dit seizoen nog niet stoppen als trainer. ,,Ik denk niet dat RKZVC mijn laatste klus is. Ik sta zeker open voor een nieuwe uitdaging.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal