Volledig scherm
Er moet nu een extra duel worden gespeeld in de tussenronde om op 32 clubs uit te komen. © Carla Vos

KNVB vergist zich: 33 in plaats van 32 clubs over in bekertoernooi district Oost

DOETINCHEM - De KNVB heeft zich vergist bij de loting voor het bekertoernooi in het district Oost. Na de tussenronde blijven er 33 clubs over en dat is er één te veel.

In de tweede ronde, die op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 december wordt gespeeld, worden 40 wedstrijden gespeeld in het KNVB-district Oost.

Vervolgens wordt er op zaterdag 21 en zondag 22 december een tussenronde afgewerkt. Daarin worden zeven duels gespeeld. 

40 min 7 = 33, dus dan zou er één ploeg te veel zijn voor het spelen van de 1/16e finale.

De KNVB heeft die fout na vragen ontdekt. ,,Het hadden inderdaad 32 clubs moeten zijn", zegt een persvoorlichter. ,,Inmiddels is er contact geweest met het zaterdagteam van ATC’65 (Hengelo) en Daarlerveen. Dat zijn beide zaterdagteams, die eerder vrijgeloot waren. Zij spelen in de tussenronde tegen elkaar om op 32 teams uit te komen. De wedstrijddatum en tijd zijn nog nader te bepalen. Hiervoor gaan de clubs nog onderling in overleg.”

Niet soepel

Het bekertoernooi in het district Oost verloopt dit seizoen niet soepel. In de eerste ronde werden alle hoofdklassers gekoppeld aan een eersteklasser en zij speelden alle een uitwedstrijd. De KNVB erkende dat dit niet had gemogen, maar deed de loting niet over.

Amateurvoetbal