Volledig scherm
AZSV speelde gelijk tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. © Jan Ruland van den Brink

Koploper AZSV morst wederom punten, maar loopt toch uit

AALTEN - Koploper AZSV verspeelde voor de derde week op rij punten in de hoofdklasse A (1-1 tegen ARC), maar liep toch een punt verder uit.

Na de 1-2 nederlaag tegen Capelle en het 2-2 gelijkspel bij Smitshoek, verspeelde het Aaltense AZSV zaterdag thuis tegen ARC uit Alphen aan den Rijn opnieuw twee punten: 1-1. Door het verlies van de nummer twee, DHSC, gaat AZSV nu echter nog steviger aan kop.

AZSV heeft na 13 duels 27 punten en dat zijn er 2 meer dan DHSC en Sportlust. Op zaterdag 14 december sluit AZSV de eerste competitiehelft af met een uitwedstrijd in Groesbeek tegen hekkensluiter Achilles'29. 

Tegen ARC kwam AZSV al snel op achterstand door een doelpunt van Lionel Frederik. Twee minuten voor de pauze zorgde Jardell Kruidbos na een goede aanval voor de 1-1.

Na rust probeerde de ploeg van trainer Dave Jong de 2-1 te forceren. De beste kans was nog voor invaller Rik van der Eerden, maar de ingevallen spits miste van dichtbij. Ook ARC leek nog te scoren, maar de inzet van Frederik werd net voor de lijn weggehaald.

Amateurvoetbal