Volledig scherm
Concordia-speler Joost Rasing in actie. Archieffoto: Jan van den Brink

Late goals helpen Concordia W voorbij Varsseveld

VARSSEVELD - Concordia Wehl heeft in de tweede klasse I een einde gemaakt aan de ongeslagen thuisstatus van Varsseveld. De ploeg van trainer Henry Golstein won dankzij drie late doelpunten met 2-3.

De eerste goede mogelijkheid was voor Varsseveld. Een poging van Luke Groot Wassink werd ternauwernood overgetikt door doelman Stijn Spikker. Daarna was het de beurt aan Varsseveld-goalie Joost Riewald om zich te onderscheiden. Riewald redde knap op inzetten van Joost Rasing en Yordi Rijkse. Concordia-aanvaller Tim Steenbreker schoot in kansrijke positie op de lat.

De bezoekers uit Wehl voetbalden makkelijker, maar kwamen na 62 minuten wel op achterstand. Jorrit Haverkamp schoot verwoestend binnen na een goede actie en voorzet aan de rechterkant van Groot Wassink: 1-0.

Concordia ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam in eerste instantie niet verder dan enkele pogingen van afstand. Met Jari Wolters en Brend Evers bracht Golstein enkele aanvallende spelers in het veld. Dat had resultaat, want Wolters kogelde na 82 minuten de 1-1 binnen. De 1-2 viel drie minuten later. Riewald dook over de bal heen, waarna Martijn ten Brinke ongelukkig in eigen doel schoot.

Concordia besliste daarna het duel. Rasing schampte een voorzet met zijn hoofd, waarna de bal via een Varssevelds been binnenviel: 1-3. Het slotakkoord was voor Björn Heezen: 2-3.

Amateurvoetbal