Volledig scherm
Jelme Stevens (links) scoorde tweemaal tegen IFC. © Fons Sluiter

Longa'30 heeft de smaak te pakken en vloert koploper IFC

LICHTENVOORDE - Longa'30 heeft de smaak te pakken. Na de 2-0 zege op rivaal RKZVC klopte de Lichtenvoordse hoofdklasser zondagmiddag koploper IFC met 3-1.

Door de tweede overwinning op rij heeft Longa'30, debutant in de hoofdklasse B, nu 6 punten uit 4 duels en is daarmee voorlopig de beste Achterhoekse ploeg. Silvolde en RKZVC hebben allebei 5 punten.

Longa'30 kwam in de 8ste minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jelme Stevens, maar door een eigen doelpunt van Dion Hartgerink gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Na rust zorgde Longa'30 voor een verrassing door het nog ongeslagen IFC uit Hendrik Ido Ambacht op de eerste nederlaag te trakteren. Wederom Stevens en invaller Jordi Besselink scoorden voor de ploeg van trainer Erik Zandstra: 3-1.

,,Ik vind dat we verdiend gewonnen hebben", zei Longa-trainer Zandstra. ,,IFC had veel de bal en moest het spel maken, maar heeft amper uitgespeelde kansen gehad. Wij hebben er beduidend meer gehad.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal