Volledig scherm
De 1-2 van Jelme Stevens wordt uitbundig gevierd. © Fons Sluiter

Longa'30-trainer Erik Zandstra laat tranen de vrije loop na titel

VIDEOBEMMEL - De grote architect van Longa’30 is trainer Erik Zandstra. Na afloop van het kampioensduel met Bemmel (1-2 winst)  liet hij zijn tranen de vrije loop. 

De succesvolle coach huilde van blijdschap. ,,Dit is ongelooflijk”, stamelde hij, terwijl hij intussen getroost werd door zijn vriendin. ,,Ik heb hier geen woorden voor. Ik had het kampioenschap dit seizoen totaal niet verwacht. Ik hoopte op een plek in de subtop, omdat we telkens zoveel geblesseerde spelers hadden. Vorig seizoen kwamen we tekort tegen RKZVC, maar zetten we al wel een bepaalde lijn in. Ik heb hier gewerkt aan de ontwikkeling van de spelers, er is een winnaarsmentaliteit gekweekt en iedereen wil het maximale uit zichzelf halen. Daarom ben ik ook zo blij voor de jongens dat ze zo stabiel hebben gepresteerd en kampioen zijn geworden.”

Heinsbroek

Aanvoerder Freek Heinsbroek was dolblij. ,,Wat een mooi afscheid voor mij. Deze titel is zeer terecht. Hoewel we nog twee wedstrijden spelen, heb ik het gevoel dat ik nu klaar ben. De druk is er nu af.

Matchwinner werd invaller Jelme Stevens. Voor hem ging twee minuten voor tijd een jongensdroom in vervulling. ,,Ik kan het nog nauwelijks bevatten. Ik ben ruim drie maanden geblesseerd geweest doordat de voorste kruisband was afgescheurd. Vandaag zat ik voor het eerst op de bank en zou er alleen in geval van nood inkomen. Ik had niet verwacht dat ik dit seizoen nog zou spelen. Ik heb keihard gewerkt in de sportschool. Dat is niet voor niets geweest. Dat ik de winnende goal scoorde is het absolute hoogtepunt voor mij.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal