Volledig scherm
Doesburg (links) klopte Loo in 4D met 3-1. © Theo Kock

Loo laat Doesburg ontsnappen

LOO – Zonder indruk te maken pakte Doesburg wel de punten op bezoek bij Loo in de vierde klasse D. De ploeg van Bob Hartemink won met 1-3.

Doesburg begon matig aan het duel en had zichtbaar last van het hobbelige en zware veld in Loo. Tot overmaat van ramp verschalkte Doesburg-linksback Umutcan Sözüdogru zijn eigen doelman Mitchell Wichers, nadat hij een vrije trap verkeerd op zijn voet kreeg: 1-0.
Vervolgens hield Loo goed stand en leek het zelfs op 2-0 te komen toen spits Ron Berentsen alleen op Wichers afging, maar de spits schoot rakelings naast. Daarna was een op het oog houdbaar schot van Doesburg-middenvelder Wessel Wolsing Loo-doelman Daron Morren te machtig: 1-1.

Na rust strafte Mustafa Alemdar wederom een fout van Loo genadeloos af en tekende 1-2 aan. Emre Caliskan zette Doesburg twintig minuten later op 1-3, maar daarbij leek Sidar Kurtulmaz, die de voorzet gaf op Caliskan, in buitenspelpositie te staan. Assistent-scheidsrechter Arjan Eefting van Loo vlagde echter niet en dus kwam de 1-3 eindstand op het bord.

,,Het deed af en toe pijn aan de ogen, maar na een mindere reeks met gelijke spelen moesten we weer eens winnen en dat hebben we gedaan’', was Doesburg-trainer Bob Hartemink tevreden. ,,Het spel was slecht, mede vanwege het veld dat erg slecht was. Maar de punten zijn binnen en daar gaat het om.’'

Loo-trainer Herko Engelsman baalde: ,,We wisten wat we moesten doen en dat was vooral met heel veel inzet spelen. Dat hebben we gedaan, maar dan is het zuur dat twee fouten ons uiteindelijk de das om doen.’’

Amateurvoetbal