Volledig scherm
Max Jansen (links) speelt volgend seizoen toch voor DFS Opheusden. © Bram van de Biezen

Max Jansen na wending toch naar DFS

DOETINCHEM - De Doetinchemse verdediger Max Jansen speelt volgend seizoen toch voor DFS Opheusden.

Jansen, nu nog spelend voor de Aaltense zaterdaghoofdklasser AZSV, kreeg vorige week donderdag bericht dat hij niet meer hoefde te komen, omdat DFS met ‘eigen’ spelers verder wilde en brak met de stichting die spelers van buitenaf contracteerde.

,,Maandag is er een bijeenkomst met de leden geweest. 90 procent van de leden gaf aan met de stichting verder te willen", zegt Jansen. ,,Toen is besloten om met de stichting door te gaan.”

,,We gaan dus volgend seizoen met  vier man vanuit Doetinchem naar Opheusden", doelt Jansen op doelman Jordy van de Kracht, Mart en Remy Raterink. ,,Ik ben blij dat het toch nog goed is gekomen."

De kans bestaat wel dat DFS dan in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal speelt. De ploeg kwam door de sores afgelopen zaterdag niet opdagen in het uitduel met Rijnvogels en kan 3 punten in mindering verwachten. Daardoor zakt DFS naar 15e plaats, die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie inhoudt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal