Volledig scherm
De derby in Zieuwent in 2017 © Theo Kock

Nog twee dagen kermis in Lichtenvoorde en dan gaat het vizier op de derby tegen RKZVC

LICHTENVOORDE - In Lichtenvoorde hebben veel mensen nu een kater. Vooral van het vele bier op de kermis, die tot dinsdagavond duurt. Als de hoofdpijn is verdwenen, gaat het vizier op de derby RKZVC-Longa'30 van komende zaterdag.

De voetballiefhebbers kijken er al reikhalzend naar uit. Zaterdagavond om 19.00 uur staat in Zieuwent de derby RKZVC-Longa'30 in de hoofdklasse B op het programma. Een clash tussen de twee dorpen in de gemeente Oost Gelre.

Volledig scherm
Aan sfeer geen gebrek bij de vorige derby in Zieuwent © Theo Kock

In het seizoen 2017-2018 stond deze derby, toen in de eerste klasse E, ook al op het programma. In Zieuwent kwamen er toen meer dan 3.000 mensen af op deze historische wedstrijd, die RKZVC met liefst 5-0 won. Later dat seizoen in Lichtenvoorde (wederom won RKZVC, nu met 1-0) waren er zelfs 4.000 toeschouwers.

Komende zaterdag worden er weer minimaal 3.000 mensen verwacht op sportpark De Greune Weide. RKZVC staat er met 4 punten in de hoofdklasse B na 2 duels beduidend beter voor dan het nog puntloze Longa'30. De Lichtenvoordenaren hebben hun hoofd nu echter eerst nog 2 dagen bij de kermis staan.

Volledig scherm
RKZVC won de vorige wedstrijd in Zieuwent met 5-0 van Longa'30, mede door een ontketende Sjors Storkhorst (links). © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal