Volledig scherm
Pakt vv Doetinchem zondag de 3e periodetitel in 3C? © Jan Ruland van den Brink

Op welke velden is het nog spannend?

DOETINCHEM - Veel kampioenschappen worden komend weekeinde niet gevierd, maar toch is het spannend op de Achterhoekse voetbalvelden.

In het zaterdagvoetbal is er niet veel meer te beleven. Voor AZSV, DZSV, Zelos en FC Winterswijk wachten wedstrijden om de baard van de keizer. Alleen bij DZC’68 is er nog spanning. De Doetinchemse eersteklasser moet morgen winnen bij Enter Vooruit om degradatieduels te ontlopen. Maar dan moet ook concurrent De Merino’s verliezen bij Scherpenzeel en daar hebben ze bij DZC’68 niet veel fiducie in.

Zo saai het zaterdag zal zijn als de Achterhoekse clubs in actie komen, zo spannend wordt het zondagmiddag. Niet in de hogere klassen overigens. Voor de hoofdklassers Silvolde en RKZVC én de eersteklassers Longa’30 en FC Winterswijk staat er, behalve de eer, helemaal niets meer op het spel.

Hoe anders is dat in de tweede klasse I, die een knotsgekke slotdag kent. Bij veel fans van clubs in deze klasse zullen de mobieltjes na afloop leeg zijn; zo vaak zal er naar de tussenstanden worden gekeken. De nummers zeven tot en met dertien kunnen nog veroordeeld worden tot het spelen van degradatieduels. In deze regio zijn dat DVC’26, Viod, Vorden en Varsseveld. Daarnaast hopen het Ulftse SDOUC en Concordia Wehl nog op de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De derby SDOUC-DVC’26 springt zondag het meest in het oog.

In 3C kan het Arnhemse MASV zondag kampioen worden, maar zal het niets cadeau krijgen van gastheer vv Doetinchem. De ploeg van John Leeuwerik kan, na een beroerde eerste competitiehelft, de derde periode pakken. Verspeelt MASV punten, dan is het Zevenaarse OBW bij een zege op Vios Beltrum kampioen. Naast Doetinchem hoopt ook Pax nog op de derde periode. De Hengeloërs gaan zondag op bezoek bij het uitgespeelde SC Rheden.

Erix bereidt zich in 4B als nummer dertien voor op het beslissingsduel om handhaving op 2 juni met Diepenheim of Hoeve Vooruit en zal zondag de benen heel willen houden.

In de vierde klasse C is de strijd om de titel al weken geleden beslist door het oppermachtige VVG’25. GWVV uit Varsselder speelt nacompetitie, maar de overige twee tickets moeten nog worden vergeven. Zondag staat de Montferlandse derby Zeddam/ Sint Joris-’t Peeske op het programma. De gasten uit Beek hebben aan een gelijkspel voldoende om de nacompetitie te bereiken, de thuisclub moet winnen.

Topkandidaat voor het derde deelnamebewijs aan de nacompetitie in 4C is AD’69. De Aaltenaren moeten dan thuis tegen KSH minimaal een punt pakken.

HC’03 uit Drempt gaat in 4D op examen bij GSV’38. Bij winst in Giesbeek eindigt de ploeg van scheidend trainer Klaas Vermeulen op de derde plaats en is deelname aan de nacompetitie een feit.

Bredevoort wordt zondag overspoeld door fans uit Etten. De gasten moeten een punt pakken om de titel te pakken in 5C. Vosseveld is bij winst in de thuiswedstrijd tegen VVL zeker van een promotieduel.

In 5F kan het matige seizoen van Basteom uit Steenderen toch nog gered worden. Thuis tegen Alexandria is er bij een overwinning een feestje vanwege de winst in de derde periode.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal