Volledig scherm
PREMIUM
Timo ten Kate (rechts) in actie voor Pax in betere tijden. © DE GELDERLANDER

‘Pax is de laatste jaren in slaap gevallen’

TELOORGANGHENGELO - Pax uit Hengelo was lang een grote en gevestigde naam in het Achterhoekse voetbal. Nu dreigt de vierde klasse. Waar ging het mis?

 In het seizoen 1981-1982 speelde Pax voor het laatst in de vierde klasse. 37 jaar later dreigt opnieuw een terugkeer naar dit voor het dorp Hengelo onwaardige niveau.

,,Daar moet je niet aan denken’’, zegt oud-speler Edward Wijkamp. ,,In mijn tijd speelde Pax in de eerste klasse en had de club aantrekkingskracht. Er kwamen spelers van buitenaf en Pax was toen wat Silvolde en RKZVC nu zijn in het Achterhoekse amateurvoetbal. Waar het precies aan ligt dat het zo veel minder is geworden, durf ik niet te zeggen. Ik denk dat de club vooral afhankelijk is van een goede lichting. Ik weiger te zeggen dat vroeger alles beter was.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal