Ben Groot Roessink.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Groot Roessink. © Theo Kock

Pax-voorzitter met bloed van Zelos in de aderen

HENGELO - Hij was speler en bestuurder bij Zelos, maar nu is Ben Groot Roessink bij Pax in zijn woonplaats Hengelo voorzitter.

De naam van Ben Groot Roessink prijkt niet op de lijst van coryfeeën die Pax in het verleden naar grote hoogten stuwden. Toch stroomt het voetbalbloed rijkelijk door de aderen van de actieve Hengeloër (62), want hij traint nog wekelijks bij de veteranen van Zelos in Zelhem.

,,Bij die club heb ik een dikke 400 wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. Drie jaar geleden ben ik gestopt met competitievoetbal in de lagere teams. Toch ben ik elke zaterdag nog bij Zelos. Met de veteranen gaan we om het andere jaar naar de Canarische Eilanden, zogenaamd op trainingskamp. Ik was bij Zelos tevens bestuurslid en ben er ook nog steeds voorzitter van de club van 100. De jongens met wie ik een dikke vijftig jaar geleden begon te voetballen bij Zelos, zie ik nog elke week als we op dinsdag een potje voetballen of op zaterdagmiddag in de kantine een biertje drinken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal