Volledig scherm
Aan de vooravond van de bekerderby Keijenburgse Boys-Pax versierden Pax-fans het veld van de buurman. De middenstip werd niet vergeten. © Remko Alberink

Pax wint beladen bekerderby tegen Keijenburgse Boys

KEIJENBORG – Zondagderdeklasser Pax uit Hengelo heeft zaterdagmiddag de beladen bekerwedstrijd tegen buurman Keijenburgse Boys met 2-3 gewonnen. Na een 0-1 ruststand ontvlamde de strijd na de pauze en nam de thuisclub een 2-1 voorsprong. Sije Elburg van Pax werd de gevierde man, hij scoorde in blessuretijd de 2-3.

In een prachtige sfeer, met 1500 man publiek, muziek en veel vuurwerk betraden beide equipes het veld. Keijenburgse Boys toonde geen ontzag voor het een niveau hoger spelende Pax. De gasten kwamen echter via Roy Wolsheumer op voorsprong, ondanks het overwicht van de thuisclub.

Na de pauze keerden de kansen. Bjorn Hiddink en Giel Goossens scoorden de 1-1 en 2-1 en een sensatie was in de maak. Na de 2-2 van Jannick Bosch leken strafschoppen in aantocht, maar Elburg besliste de strijd.

"Erg jammer, zeker als je met 2-1 voor staat”, meende Dion Goossens van de thuisclub.

Keeper Jeroen van der Veen was bij de gasten de man of the match. "Dat is vaak geen goed teken. Als ik eerlijk ben, vind ik onze overwinning ook niet echt verdiend.”

Volledig scherm
Rook bij Keijenburgse Boys-Pax, vlak voor aftrap. © Remko Alberink
Volledig scherm
Pax voor de aftrap, in de oranje rook. © Remko Alberink.
Volledig scherm
In de bestuurskamer van het oranjezwart gekleurde Keijenburgse Boys worden de Pax-gasten getrakteerd op een oranje-versnapering. © Remko Alberink
Volledig scherm
Keijenburgse Boys-Pax 0-1 door Roy Wolsheumer. © Remko Alberink.

Amateurvoetbal