Volledig scherm
Een vierde wissel is deze nacompetitie in het amateurvoetbal voor het eerst toegestaan in de verlenging. © BD / Peter van Huijkelom

Primeur: 4e wissel mag tijdens verlenging nacompetitieduels

DOETINCHEM - De KNVB geeft amateurtrainers de mogelijkheid om tijdens de nacompetitie of in beslissingsduels een vierde wissel in te brengen in de verlenging. Het is voor het eerste seizoen dat dit mogelijk is.

Tot nu toe mocht er slechts driemaal gewisseld worden, of een wedstrijd nu 90 of 120 minuten duurde. De vierde wisselspeler mag nu alleen in de verlenging worden ingebracht en dus niet al in de eerste of tweede helft.

In Duitsland werd onlangs bekend dat in veel districten volgend seizoen vier in plaats van drie keer gewisseld mag worden tijdens een reguliere wedstrijd van 2 x 45 minuten, tot in de Regionalliga (vierde niveau). Dat is in Nederland nog niet het geval.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal