Volledig scherm
Wolfersveen (wit shirt), hier in actie tegen Angerlo Vooruit, heeft 1 punt in mindering gekregen. © Jan Ruland van den Brink

Punt in mindering voor Wolfersveen en Be Quick Zutphen; KNVB wil speler Be Quick jaar schorsen

UPDATEWOLFERSVEEN - De tuchtcommissie van de KNVB heeft Wolfersveen en Be Quick Zutphen beide gestraft met 1 punt in mindering op de ranglijst naar aanleiding van het gestaakte duel op 24 maart in 5F.

Ook heeft de tuchtcommissie van de KNVB de speler van Be Quick Zutphen, die een voetballer van Wolfersveen bewusteloos sloeg, een schikkingsvoorstel van 12 maanden schorsing gedaan. ,,De KNVB wil de naam van de speler van Be Quick Zutphen uit privacyoverwegingen niet bekend maken", zegt Wolfersveen-voorzitter Gradus Eenink.

Het duel Wolfersveen-Be Quick Zutphen in 5F werd op 24 maart in de 80ste minuut gestaakt door arbiter Sprukkelhorst bij een 2-0 tussenstand, nadat er opstootjes op het veld ontstonden. 

,,Onze spelers hebben zich verweerd en volgens de KNVB buitensporig afweergedrag vertoond", aldus Eenink. ,,Daarvoor hebben we 1 punt in mindering gekregen en een boete van 100 euro. We hebben tot dinsdag de kans om in beroep te gaan, maar ik acht die kans klein. We willen deze affaire zo snel mogelijk afhandelen.”

Jeroen Bloemenkamp, collega-voorzitter van Be Quick, ontkent dat de speler van Wolfersveen bewusteloos raakte. ,,Daar staat niks over in de bewijsvoering. Een speler van ons raakte een speler van hen hard, dat is waar. Voor zover wij weten is hij naar de grond gegaan, niet bewusteloos geraakt.’’

De KNVB wil niet aangeven of volgens de strafpleiter de speler wel of niet bewusteloos raakte. Omdat het privacy-informatie van een KNVB-lid betreft.

Voorzitter Eenink begrijpt niets van de ontkenning van zijn collega-voorzitter uit Zutphen. ,,Het was geen theater. Het was een slag van achteren. Die hij niet zag aankomen. Dat lijkt me ernstig genoeg.’’

Bloemenkamp blijft betwisten of de jongen bewusteloos raakte en geeft aan dat zijn betrokken speler lid kan blijven. ,,Wij gaan met hem overleggen of we de straf accepteren. Als hij belooft dit gedrag nooit meer te vertonen, kan hij lid blijven.’’

Be Quick geeft zijn naam niet. ,,Uit privacyoverweging.’’ Dat wil ook de KNVB niet. ,,We hebben besloten een grens te trekken tot het voetbal dat op tv komt’’, zegt Bram Groot, KNVB-woordvoerder.

De speler van Wolfersveen die de klap ontving, heeft overigens geen aangifte gedaan bij de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal