Volledig scherm
Scheidsrechter Pascal Arnts staakte SDOUC-MASV in 2I op zondag 24 november. © DG

Restant SDOUC-MASV op 22 december; geen punten in mindering voor Ulftenaren

ULFT - De KNVB heeft het restant van SDOUC-MASV in 2I vastgesteld op 22 december. Het Ulftse SDOUC was bang voor straffen, maar dat is amper het geval.

Scheidsrechter Pascal Arnts staakte het duel tussen SDOUC en MASV  in de tweede klasse I op zondag 24 november na 33 minuten bij een 0-1 stand. Hij had SDOUC-doelman Bas van Ringelenstijn wegens een handsbal de rode kaart gegeven. Daarna stuurde de arbiter SDOUC-trainer Mark Vinkenvleugel met een rode kaart weg. 

Volgens Arnts verliet Vinkenvleugel, inmiddels opgevolgd door Jan Vreman en weer assistent-trainer, niet snel genoeg het veld. De scheidsrechter, die in het verleden al meerdere wedstrijden staakte, onderbrak het duel tijdelijk en zei zich vervolgens nog bedreigd te hebben gevoeld door SDOUC-grensrechter Edwin Visbeek. Daarop besloot hij naar huis te gaan.

SDOUC was bang voor punten in mindering, maar is op de meeste punten door de tuchtcommissie vrijgesproken. Er volgen geen punten in mindering en ook Vinkenvleugel is niet geschorst. Alleen grensrechter Visbeek mag 2 duels de vlag niet hanteren.

Het restant van SDOUC-MASV begint zondag 22 december om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Vincent Barrett.

Amateurvoetbal