Volledig scherm
Jhonny van Beukering op de bank bij Silvolde. Hij had als invaller een belangrijke rol. © Fons Sluiter

Return of the Legend: Jhon van Beukering loodst Silvolde naar derde ronde beker

HUISSEN - Jhon van Beukering (35) heeft dinsdagavond een imponerende rentree gemaakt op de amateurvelden. De oud-spits van De Graafschap, Vitesse en NEC scoorde als invaller bij Silvolde tweemaal in de bekerwedstrijd tegen RKHVV: 5-3 winst.

Van Beukering kwam in Huissen bij een 2-2 tussenstand in het veld en scoorde, koud in het veld, de 2-3. ,,En in de extra tijd schoot Jhon ook nog de 3-5 binnen", zei zijn broer én Silvolde-trainer Dennis van Beukering. ,,Dit is mooi voor ons en voor Jhon. De spelers hebben hem vooraf even over zijn buikje geaaid en hem succes gewenst. Prachtig dat Jhon er meteen twee inschoot. En het was nog belangrijk ook. We stonden met 2-0 voor, maar gaven zo twee goals weg.”

Van Beukering zat de laatste twee competitieduels al op de bank bij hoofdklasser Silvolde, maar viel toen nog niet in. In Huissen maakte hij dinsdagavond zijn officiële debuut.

Tweede ronde beker:
RKHVV-Silvolde 3-5 (0-2). 0-1 Evert Römer, 0-2 Kelvin Meijer, 1-2 Danny de Lorijn, 2-2 Mike Pröpper, 2-3 Jhon van Beukering, 2-4 Kelvin Meijer, 3-4 Danny de Lorijn, 3-5 Jhon van Beukering. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal