Sjors Storkhorst (rechts) werd matchwinnaar in de derby tegen Silvolde.
Volledig scherm
Sjors Storkhorst (rechts) werd matchwinnaar in de derby tegen Silvolde. © Jan Ruland van den Brink

RKZVC boekt derde zege op rij in derby tegen tiental Silvolde

ZIEUWENT - RKZVC boekte in een tegenvallende derby in de hoofdklasse B zaterdagavond tegen Silvolde de derde overwinning op rij: 1-0.

Topscorer Sjors Storkhorst werd een kwartier voor tijd voor 600 toeschouwers de matchwinnaar. Silvolde-doelman Marco Olthuis kreeg een voorzet van invaller Waldo Rhebergen niet onder controle, waarna Storkhorst de bal binnen kopte: 1-0.

Storkhorst was toch al bepalend, want hij zorgde ervoor dat Silvolde na een half uur met tien man verder moest. Storkhorst leek door te breken, maar werd net buiten de zestien meter uit balans gebracht door Silvolde-verdediger Wouter Ebbers. Arbiter Prick uit Maastricht toonde geen clementie met Ebbers en toonde de rode kaart, tot woede van heel Silvolde.

Lat

Silvolde hield met tien man lang stand en schoot na rust bij een 0-0 stand via Mathijs de Waard zelfs nog op de lat. ,,Maar het was na de 1-0 helaas geen wedstrijd meer, het werd kat en muis", zei Silvolde-trainer Dennis van Beukering. ,,Ik vond het een zware straf, die rode kaart.”

Na de 1-0 achterstand probeerde Silvolde met opportunistisch spel nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Door de derde zege op rij heeft RKZVC nu 28 punten en staat op een zesde plaats. Voor Silvolde was het daarentegen de derde achtereenvolgende nederlaag. De ploeg van Van Beukering heeft 20 punten en komt steeds dichter in de buurt van de rode streep.

Amateurvoetbal