RKZVC pakt de titel in Raalte: in vijf jaar van vierde- naar hoofdklasse

RAALTE - Het Zieuwentse RKZVC is zondag kampioen geworden in de eerste klasse E door een 2-1 overwinning op Rohda Raalte én een 3-2 nederlaag van Longa'30, de andere concurrent.

Volledig scherm
RKZVC viert de titel. Foto: Henri Weikamp © DG

RKZVC heeft nu zeven punten voorsprong op zowel Rohda Raalte als Longa'30 en is met twee duels te gaan niet meer in te halen. Voor de Zieuwentse ploeg  én trainer Laurens Knippenborg is het al het derde kampioenschap op rij. De ploeg debuteert volgend seizoen in de hoofdklasse van het zondagvoetbal.

In Raalte kwam RKZVC na 49 minuten door Sjors Storkhorst op een 0-1 voorsprong. Jens Schutten maakte er acht minuten later 0-2 van. Pas in de 92ste minuut scoorde thuisclub Rohda Raalte via Jaouad Akloud de 1-2. 

Daar maalde niemand in het RKZVC-kamp om, zeker niet nadat bekend werd dat Longa'30 in Lichtenvoorde met 2-3 van Heino had gewonnen. Daarna barstte het feestgedruis los.

Volledig scherm
RKZVC pakte de titel bij Rohda Raalte. © Marina Popova
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal