Wout Blasman (midden) speelde vorig seizoen nog voor RKZVC.
Volledig scherm
Wout Blasman (midden) speelde vorig seizoen nog voor RKZVC. © Jan Ruland van den Brink

RKZVC-Silvolde speciale derby voor Wout Blasman

ZIEUWENT - De derby tussen RKZVC en Silvolde in de hoofdklasse B wordt zaterdagavond (aanvang 19.00 uur in Zieuwent) een speciale voor Terborgenaar Wout Blasman.

De spits van Silvolde speelde vorig seizoen na de winterstop voor RKZVC, maar kwam daar niet volledig uit de verf. Hij belandde zelfs een aantal wedstrijden op de bank bij de ploeg van trainer Laurens Knippenborg.

,,Ik reken op Wout’’, zegt Silvolde-trainer Dennis van Beukering. ,,Ik hoop dat hij zijn gram haalt en laat zien dat hij in Zieuwent vorig seizoen te weinig speelminuten kreeg.’’

De heenwedstrijd in Silvolde eindigde in 1-1 door doelpunten van Silvoldenaar Ischa Krosse en Sjors Storkhorst.

Tussen RKZVC (25 punten) en Silvolde (20) zitten maar drie plaatsen verschil op de ranglijst. Bij winst is RKZVC al zo goed als veilig. Verliest Silvolde zaterdagavond de derde wedstrijd op rij, dan komt de ploeg in de buurt van de rode streep.

Longa'30

Het duel met Silvolde is de eerste van twee derby's voor RKZVC. De volgende wedstrijd, op zaterdag 29 februari, is helemaal een kraker. Dan speelt de Zieuwentse ploeg om 19.00 uur in Lichtenvoorde tegen aartsrivaal Longa'30. De heenwedstrijd in Zieuwent trok eerder dit seizoen 3.000 toeschouwers.

Amateurvoetbal