Volledig scherm
Wout Blasman scoorde de late gelijkmaker voor RKZVC. © Theo Kock

RKZVC verspeelt dure punten, maar dankt falende concurrenten

ZIEUWENT - Ondanks een 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Wormerveer heeft RKZVC de promotiekansen in de hoofdklasse A nog steeds in eigen hand.

RKZVC leek dure punten te verspelen, maar door de nederlagen van de concurrenten SDO en Hoogeveen heeft de Zieuwentse ploeg van trainer Laurens Knippenborg nog steeds alle kans om in ieder geval de nacompetitie te halen. Na 28 van de 30 wedstrijden heeft koploper DEM 56 punten. Hoogeveen volgt met 55 punten, SDO heeft er 53 en RKZVC 52.

,,Toch voelt dit als een gemiste kans", zei RKZVC-trainer Laurens Knippenborg. Zijn ploeg speelde een zeer zwakke eerste helft en keek tegen een terechte 0-1 achterstand aan bij rust. In de 25ste minuut kopte Robin Hoogstra de 0-1 binnen voor de gasten uit Noord-Holland.

Zes minuten na rust kwam RKZVC via Jens Schutten op gelijke hoogte, maar vlak daarna moesten de Zieuwentenaren met 10 man verder na een rode kaart voor Michiel Krabbenborg. In de 90ste minuut bracht Luuk Purvis Fortuna Wormerveer voor de tweede keer op voorsprong, maar in blessuretijd zorgde invaller Wout Blasman toch nog voor de belangrijke 2-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal