RKZVC verspeelt dure punten

ZIEUWENT - In de strijd om de titel in de hoofdklasse A verspeelde RKZVC in Zieuwent zondag tegen Purmersteijn twee dure punten: 1-1.

Volledig scherm
RKZVC-topscorer Sjors Storkhorst juicht na de 1-0. © Jan Ruland van den Brink

Met het gelijkspel moest RKZVC vrede hebben, want de ploeg van trainer Laurens Knippenborg kwam er na de pauze nauwelijks meer aan te pas. In de eerste helft was dat nog heel anders. RKZVC domineerde en kwam door een prachtig doelpunt van Sjors Storkhorst in de 25ste minuut op 1-0. Daarna miste Joey Belterman nog een opgelegde kans om de score te verdubbelen voor rust.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd. Purmersteijn drong steeds meer aan en kwam in de 80ste minuut via invaller Jordi Wigman terecht op 1-1.

RKZVC heeft nu 48 punten en dat zijn er twee minder dan de nieuwe koploper DEM. Ook SDO heeft 50 punten. Hoogeveen heeft net als RKZVC 48 punten, maar twee duels minder gespeeld.

Op paaszaterdag speelt RKZVC in Bussum de topper tegen SDO.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal