Silvolde berooft RKZVC van laatste promotiekans in hectische derby vol emoties

VIDEOZIEUWENT - RKZVC heeft in een hectische derby tegen Silvolde de laatste kans op promotie naar de derde divisie verspeeld: 1-1. Beide ploegen ontmoeten elkaar volgend seizoen weer in de hoofdklasse van het zondagvoetbal.

Volledig scherm
Silvolde-aanvoerder Jaël Krosse protesteert hevig na de afgekeurde goal van Mike van Aken bij scheidsrechter Remco Schul (rechts) en zijn assistent Bas Seegers. © Theo Kock

Er was Silvolde veel aan gelegen om niet voor een tweede keer dit seizoen te verliezen van RKZVC. In het eerste duel was Silvolde, dat zondag alleen nog voor de eer speelde, nog volstrekt kansloos geweest: 1-3.

Nu was dat volledig anders in Zieuwent. Silvolde kwam al snel op voorsprong, toen RKZVC-doelman Huib Jonkman mistastte bij een vrije trap van Roy Bouwman. Daardoor kon Wouter Ebbers de 0-1 inkoppen.

In de levendige wedstrijd kregen beide ploegen kansen. In de 34ste minuut kwam RKZVC langszij door topscorer Sjors Storkhorst, die zijn 19e doelpunt van het seizoen scoorde. Op slag van rust werd Alexander Tempels van Silvolde uit het veld gestuurd nadat hij op de knie van de op de grond liggende Bart te Focht stapte. ,,Ik raakte hem, maar het was niet bewust", aldus Tempels. ,,Nu is dit mijn laatste wedstrijd geweest, want ik stop na dit seizoen. Een beetje een wrang afscheid.”

Met een man minder was Silvolde in de tweede helft desondanks energieker dan het uitgeblust ogende RKZVC. Na een uur spelen liepen de emoties hoog op. Mike van Aken leek Silvolde van dichtbij op 1-2 te brengen. Scheidsrechter Remco Schul wees naar het midden, maar keurde na interventie van zijn assistent Bas Seegers uit Etten het doelpunt alsnog af. Het leidde tot hectische taferelen, waarbij zelfs de huisfotografe van Silvolde met haar camera het veld inrende om de arbiter te overtuigen dat de bal van Van Aken achter de lijn was geweest. Die stuurde haar echter weg.

In de slotfase ging RKZVC nog wanhopig op zoek naar de 2-1, maar zonder overtuiging. Omdat SDO met 5-1 won bij Hollandia, is deelname aan de nacompetitie nu uitgesloten voor de Zieuwentse debutant, die als vierde eindigt in de hoofdklasse A.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal