Volledig scherm
Wout Blasman (rechts) van Silvolde raakte de onderkant van de lat. © Jan Ruland van den Brink

Silvolde doet zichzelf ernstig tekort tegen Juliana'31

SILVOLDE - Silvolde leed in de hoofdklasse B een dure en onnodige 1-2 nederlaag tegen titelkandidaat Juliana'31 uit Malden.

Silvolde had de nederlaag aan zichzelf te wijten, want de ploeg hielp enkele grote kansen om zeep en gaf de twee doelpunten makkelijk weg.

Silvolde kwam snel op voorsprong door een prachtige lob van Mats Hegman. Juliana'31 had het zwaar, maar kwam nog voor rust goedkoop aan beide doelpunten. Eerst kon Bob Rossen bij een hoekschop volledig vrijstaand de 1-1 inkoppen en na 25 minuten zette Jop van Lith uit het niets de gasten op een 1-2 voorsprong.

Na rust domineerde Silvolde met opportunistisch spel, maar werden grote kansen om zeep geholpen. Zo raakte Wout Blasman van dichtbij de lat en werd een kopbal van de spits gered door de doelman van Juliana'31.

,,Ik kan de jongens niets verwijten, ze hebben er alles aan gedaan", zei Silvolde-trainer Dennis van Beukering. ,,Je zag hoe blij Juliana was met de overwinning.”

Silvolde zakte door de 2e nederlaag op rij naar de 11e plaats en heeft nog 3 punten voorsprong op EHC uit Hoensbroek, de nummer 13.

Amateurvoetbal