Silvolde geeft niet thuis in topper

SILVOLDE - Silvolde haakt voorlopig af in de titelrace in de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Dennis van Beukering ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Hollandia uit Hoorn.

Volledig scherm
Invaller Evert Römer in actie voor Silvolde tegen Hollandia. © Jan Ruland van den Brink

Op de nederlaag viel niets aan te merken, want Hollandia was de betere en scherpere ploeg. Desondanks kwam Silvolde voor rust op voorsprong. Hollandia-doelman Nick van Santen keerde een strafschop van Roy Bouwman, maar was in de rebound kansloos op de inzet van de laatste man: 1-0.

Vlak na rust kwam Hollandia Nick de Wit langszij. De gasten namen halverwege het tweede bedrijf een voorsprong door een benutte strafschop van Jorg Ooievaar: 1-2.

Daarna drong Silvolde wel aan, maar kopte aanvoerder Jaël Krosse net over en werd een inzet van Rick Bouwmeister van de lijn gehaald. Met een lob van 40 meter over doelman Marco Olthuis gooide De Wit het duel zes minuten voor tijd in het slot: 1-3.

,,Een terechte nederlaag tegen een goede ploeg'', vond Silvolde-trainer Van Beukering. ,,We hadden niet de scherpte die onlangs tegen SJC wel hadden.''

Silvolde-rechtsback Alexander Tempels haalde het einde niet. Hij werd door de pedante en dramatisch leidende scheidsrechter Johan Jensch uit Almere na zijn tweede gele kaart (twee lichte vergrijpen) uit het veld gestuurd en is donderdagavond geschorst als Silvolde in eigen huis inhaalt tegen Leonidas.

Volledig scherm
Scheidsrechter Johan Jensch uit Almere (midden) faalde opzichtig. © Jan Ruland van den Brink

Door de nederlaag zakte Silvolde naar de vijfde plek. De achterstand op koploper SJC is nu negen punten, maar de Silvoldenaren hebben nog drie inhaalduels tegoed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal