Silvolde heeft RKZVC helft in houdgreep, maar ploeg uit Zieuwent knokt zich terug

videoSILVOLDE - De derby in de hoofdklasse B tussen Silvolde en RKZVC eindigde zaterdag onbeslist. Het Zieuwentse RKZVC knokte zich voor 1000 toeschouwers na rust terug in de wedstrijd: 1-1.

Silvolde had de eerste helft volledig onder controle. De ploeg van trainer Dennis van Beukering troefde RKZVC af en kwam al na 11 minuten op voorsprong. Middenvelder Ischa Krosse kopte raak, nadat RKZVC-doelman Tim Penterman niet vrijuit ging bij een hoge bal: 1-0.

Silvolde-spits Wout Blasman kopt op het RKZVC-doel.
Volledig scherm
Silvolde-spits Wout Blasman kopt op het RKZVC-doel. © Jan Ruland van den Brink

Wout Blasman, vorig seizoen nog speler van RKZVC, had Silvolde op 2-0 moeten brengen, maar de spits schoot met de buitenkant naast.

In de rust greep RKZVC-trainer Laurens Knippenborg in. Remco van Leeuwen, die zijn basisplaats was kwijtgeraakt,  en junior Twan Gebbinck kwamen in het veld voor Sven Jurjus en Wouter Pillen. Met twee controleurs op het middenveld kreeg RKZVC de wedstrijd in handen, al bleef Silvolde via corners van Kelvin Meijer levensgevaarlijk.

In de 70ste minuut scoorde Sjors Storkhorst met een weergaloze volley de 1-1. Daarna kregen beide ploegen nog een grote kans. Jens Schutten schoot namens RKZVC net naast en vlak voor tijd kopte Ischa Krosse voor Silvolde net over.

,,Ik ben trots op mijn spelers", zei Silvolde-trainer Dennis van Beukering na afloop. ,,We hadden zeker de eerste helft de wedstrijd in handen. Na rust duurde het even voordat we in de gaten hadden dat zij anders speelden, maar we hadden ook nog kunnen winnen.”

Zijn collega Laurens Knippenborg was opgelucht dat zijn ploeg zich na rust herpakte. ,,De eerste helft hadden we geen grip, maar na rust hebben we eindelijk weer eens goed gevoetbald. Ik vind het gelijkspel dan ook terecht.”

Beide ploegen staan met 5 punten uit 4 duels nu in de middenmoot van de hoofdklasse B.

Silvolde-speler Kelvin Meijer haalt uit, maar schiet net voorlangs.
Volledig scherm
Silvolde-speler Kelvin Meijer haalt uit, maar schiet net voorlangs. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal