Volledig scherm
Silvolde. Archieffoto © Theo Kock

Silvolde in spektakelstuk langs De Meern

SILVOLDE - Silvolde is na de 3-2 zege op De Meern gedeeld koploper in de hoofdklasse A. De Achterhoekers wonnen diep in blessuretijd door een benutte strafschop van Roy Bouwman.

Silvolde gaat nu samen met ADO'20 uit Heemskerk aan kop. Beide ploegen hebben 27 punten uit 13 duels.

Silvolde begon slecht aan de wedstrijd. Doelman Marco Olthuis haalde onnodig Rick Kruys onderuit en de bal ging op de stip. Gokhan Yasar benutte de strafschop: 0-1.

In de tweede helft speelde Silvolde met veel meer passie en kwam via Roy Bouwman al snel op 1-1. De thuisclub ging daarna vol door voor de overwinning, maar kreeg een tik op de neus toen Joris van Rooijen een hoekschop van Kruys binnen tikte: 1-2.

In het hectische slotkwartier gebeurde van alles. Eerst werd een treffer van Silvolde op dubieuze wijze afgekeurd, maar vlak voor tijd zorgde Mats Hegman toch voor de 2-2. Silvolde-trainer Dennis van Beukering bleef daarna vol op de aanval spelen en werd daarvoor beloond. In de 95ste minuut zag arbiter Horst in een struikelpartij van invaller Dion Teloh een overtreding en legde de bal onterecht op de stip. De penalty werd feilloos benut door Bouwman: 3-2.

Amateurvoetbal