Silvolde in spektakelstuk voorbij Purmersteijn

VIDEOSILVOLDE - Silvolde beleefde een flitsende start in de hoofdklasse A. De Achterhoekers wonnen zondag in een waar spektakelstuk met 4-3 van Purmersteijn.

Volledig scherm
Rick Bouwmeister haalt vernietigend uit en scoort de 4-3. © Jan Ruland van den Brink

Silvolde had het voor rust lastig tegen de Noord-Hollanders.  Shaquille Doorson opende al snel de score.  Daarna kreeg Rick Bouwmeister tot tweemaal toe de kanse op de 1-1, maar hij stuitte beide keren op de Purmerendse doelman Richard de Groot.

In de tegenaanval maakte Yassin el Yaakoubi er 0-2 van en het leek voor Silvolde een zware klus te worden. Op slag van rust scoorde Kelvin Meijer, overgekomen van derdeklasser Gendringen, de 1-2. ,,Dat was mentaal op een goed moment'', zei Meijer na afloop.

Na rust gebeurde er nog veel meer. Aanvoerder Jaël Krosse scoorde al snel de 2-2 vanaf de strafschopstip nadat Jorik te Kaat, ook van Gendringen gekomen, neergelegd werd door keeper De Groot.

Een weifelende doelman Marco Olthuis zorgde er echter voor dat Yaakoubi de bal over hem heen kon lobben: 2-3.

Met een prachtige goal bracht Kelvin Meijer de partijen weer in evenwicht (3-3). Silvolde leek genoegen te moeten nemen met een punt, want tien minuten voor tijd werd verdediger Gijs Hakvoort met een directe rode kaart uit het veld gestuurd.

Ondanks de numerieke minderheid bezorgde Bouwmeister met een geweldige aanname en een dito knal in de kruising voor de 4-3. In de blessuretijd ontsnapte de ploeg van trainer Dennis van Beukering nog aan de 4-4. Een schot van Niels Eijkenaar teisterde de kruising.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal