Volledig scherm
Mike van Aken (rechts) kreeg de rode kaart. © foto: Carla Vos

Silvolde pakt na rode kaart Van Aken punt in enerverend duel met Unitas

VIDEOSILVOLDE - Silvolde pakte zondag in de hoofdklasse B in een enerverende wedstrijd tegen Unitas Gorinchem een zwaarbevochten punt: 3-3.

Unitas, een van de titelkandidaten, begon sterk in Silvolde, maar na een kwartier nam de thuisclub het initiatief steeds meer over. Dat resulteerde in de 23ste minuut in de 1-0 van Wout Blasman.

Na rust gebeurde er van alles. Fabian van Horssen scoorde snel na de pauze de 1-1 voor Unitas. Vervolgens ontstond er een opstootje, waarna zowel Silvolde-verdediger Mike van Aken als Kibrom van Unitas de rode kaart kreeg van arbiter Wiedijk.

Daarna kwam Unitas op 1-2. via Jay-Jay Meierdres, die een ‘goedkoop‘ gegeven strafschop benutte. Silvolde kwam via een vrije trap van Kelvin Meijer op 2-2, maar niet veel later maakte Kevin Cornet de 2-3.

Arbiter Wiedijk ga Silvolde daarna ook een dubieuze penalty, die door aanvoerder Jaël Krosse feilloos werd benut: 3-3.

Vlak voor tijd leek Silvolde toch nog met lege handen de kermis op te moeten, maar de ploeg had geluk dat Cornet op de paal mikte.

,,Een mooie wedstrijd", zei Silvolde-trainer Dennis van Beukering. ,,En ik vind dat we terecht een punt hebben gepakt. Alleen jammer van die rode kaart van Mike van Aken. Hij doet het team zo tekort.”

Van Aken zal naar alle waarschijnlijkheid zeker de komende 2 duels (zaterdag 21 september tegen RKZVC en op woensdag 25  september de bekerwedstrijd tegen Goes) aan zich voorbij moeten laten gaan.

Met 4 punten uit 3 duels staat Silvolde in de middenmoot van de hoofdklasse B.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal