Volledig scherm
Wout Blasman rent juichend weg nadat hij Silvolde op 1-0 voorsprong heeft gezet. © Jan van den Brink

Silvolde wint ook derde thuiswedstrijd

SILVOLDE - Silvolde heeft zondag ook zijn derde thuiswedstrijd in de hoofdklasse A gewonnen. Op eigen veld bezorgde de ploeg van trainer Dennis van Beukering Alverna bovendien zijn eerste seizoensnederlaag: 2-0.

Bij Silvolde verscheen Nick Huitink aan de aftrap. De 36-jarige routinier nam eind vorig seizoen afscheid bij het eerste elftal, maar keerde tegen Alverna op verzoek van Van Beukering terug in het hart van de defensie.

De thuisploeg begon sterker en kreeg voor rust ook de beste kansen. Zo werd een schot van Roy Bouwman geblokt en stuitte Bram van Dooren na een goede actie op Alverna-doelman Niek van Ginkel. De bezoekers uit Wijchen waren eenmaal van afstand gevaarlijk, maar het schot van Dennis Arts werd ternauwernood overgetikt door doelman Marco Olthuis.

In de openingsfase van de tweede helft was Silvolde enkele keren dicht bij de 1-0. Spits Wout Blasman verscheen twee keer alleen voor doelman Aria Hashemi (na rust de vervanger van de geblesseerde Van Ginkel), maar had het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant schoot Sergio Vieira rakelings over.

Na 65 minuten kreeg Huitink de kans zijn rentree op te luisteren met een treffer. De verdediger kreeg de bal pardoes voor zijn voeten, maar schoot van dichtbij over. Zeven minuten later was het alsnog raak. Bouwman slingerde de bal de zestien in, waarna Blasman knap wegdraaide bij zijn tegenstander en verwoestend uithaalde: 1-0.

Silvolde verzuimde het zichzelf vervolgens makkelijk te maken. Invaller Giel Driever had de 2-0 moeten maken, maar kopte van dichtbij over. Achterin hield de thuisploeg de boel met kunst- en vliegwerk dicht, waarna Jael Krosse in blessuretijd de eindstand bepaalde op 2-0.

Amateurvoetbal