Volledig scherm
Silvolde speelt zondag tegen Unitas. Foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Silvolde zonder knikkende knieën naar koploper

DOETINCHEM - Zondaghoofdklasser Silvolde gaat zondag in de hoofdklasse op bezoek bij koploper Unitas in Gorinchem. Zonder drie geblesseerden, maar met een gezonde dosis vertrouwen. 

Trainer Dennis van Beukering van hoofdklasser Silvolde mist morgen tegen koploper Unitas in Gorinchem (aanvang 14.00 uur) de geblesseerde tweeling Jaël en Ischa Krosse. Ook Mats Hegman (enkelblessure) is er niet bij. ,,Maar onlangs speelden we ook met drie A-junioren en deden we het heel erg goed. We gaan absoluut niet met knikkende knieën die kant op. Ik blijf zeggen dat in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen.”

De heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 3-3 gelijkspel. Van Beukering: ,,Toen speelden we nog een tijd met tien man. Unitas was op dat moment niet echt volledig, dat moet ik er wel bij zeggen.”

Streekgenoot RKZVC reist af naar Malden voor de uitwedstrijd tegen Juliana’31 (aftrap 14.00 uur). ,,Dat is een sterke ploeg met veel individuele kwaliteit”, zegt trainer Lau Knippenborg in de aanloop naar het uitduel. ,,Juliana staat op een tweede plaats. Ik vind dat de top vier van deze klasse er bovenuit steekt. Als wij iets willen, dan zullen we echt allemaal top moeten zijn zondag.”

Knippenborg kan niet beschikken over de geblesseerde Waldo Rhebergen.

Op sportpark De Treffer in Lichtenvoorde ontvangt Longa’30 zondag om 14.00 uur het Wijchense AWC. ,,Met Thom Berendsen, Jelmer Krooshof en Dion Hartgerink missen we drie spelers, maar er staat nog steeds een hoofdklassewaardig team”, aldus Longa’30-trainer Erik Zandstra.

De vorige week afwezige doelman Erik Wijnbergen keert terug tussen de palen en dat gaat ten koste van Thijs Jurjus. ,,Verder zal er niet veel veranderen. Bij winst krijgen we wat lucht en sla je een gat met zowel AWC als andere ploegen”, stelt Zandstra.

Amateurvoetbal