Volledig scherm
Bernhard ten Brinke. © Bernhard ten Brinke Racing

Ten Brinke valt na sterke start in Dakar iets terug

LIMA - De uit Zeddam afkomstige rallyrijder Bernhard ten Brinke startte zaterdag sterk met een tweede plek in de Dakar-rally in Peru. Zondag kende de Achterhoeker echter een terugval. Hij staat nu tiende in het tussenklassement.

,,We zijn bij de les, dat is wel gebleken”, concludeerde Ten Brinke tevreden na de eerste proef, een route van 31 kilometer waar de tijd gemeten werd. Ten Brinke en zijn Franse navigator Michel Perin gingen als negende auto van start in hun Toyota HiLux.

,,Zo konden we een beetje afkijken hoe de andere rijders de duinen namen. Een paar duinen bleken tijdens het afdalen net even steiler dan gedacht. De felle zon bemoeilijkte bovendien het zicht”, reageerde Ten Brinke vanuit het bivak. ,,Op drie punten was het roadbook onduidelijk, maar maakte Michel de goede keuzes. De sporen liepen dan bijvoorbeeld naar rechts, maar we moesten links aanhouden. En aan de finish leverde dat een tweede plaats op.”

Aan de finish gaf de Achterhoeker slechts 25 seconden toe op zijn Toyota-teamgenoten Nasser Al-Attiyah en Matthieu Baumel.

Ten Brinke kon zondag de goede klassering niet vasthouden. Hij eindigde, met bijna twintig minuten achterstand, op een elfde plaats in het dagklassement. ,,We waren best snel, maar onderweg heb ik helaas een minuut of vijf vastgestaan. Dat was jammer.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal