Volledig scherm
vv Terborg heeft maatregelen genomen tegen speler Furkan Yeter. © DG

Terborg schorst Furkan Yeter tot einde seizoen; speler noemt zijn gedrag ‘belachelijk’

TERBORG - Vierdeklasser vv Terborg heeft speler Furkan Yeter tot het einde van dit seizoen geschorst. 

Yeter kwam afgelopen zondag in het duel met AD’69 (4C) in opspraak door eerst de Aaltense grensrechter Erik Meinen in het gezicht te spuwen en vervolgens arbiter Herman Post omver te duwen.  Yeter werd daarop door de Enschedese scheidsrechter uit het veld gestuurd.

,,Dergelijk gedrag accepteren wij als club niet en keuren wij ten zeerste af", zegt het bestuur van vv Terborg in een verklaring. ,,Furkan Yeter heeft hiermee onze club en ook zichzelf in een negatief daglicht gezet.”

Belachelijk gedrag

,,Zondagavond hebben wij als bestuur gebeld met alle betrokken partijen om excuses aan te bieden uit naam van de vereniging. Maandagavond hebben wij een gesprek gehad met Furkan Yeter. Furkan was zichtbaar ontdaan door zijn eigen gedrag en is zich terdege bewust van het feit dat hij onze club in diskrediet heeft gebracht door zoals hij zelf zegt ‘belachelijk gedrag.’ Furkan heeft daarbij ook aangegeven zijn persoonlijke excuses aan te willen bieden in een gesprek met alle partijen.”

,,Maandagavond hebben wij contact gehad met de grensrechter van AD’69 en er volgt deze week met hem een persoonlijk gesprek. Ook de scheidsrechter is benaderd en ook hier zal deze week een gesprek mee worden gevoerd. Verder zal Furkan in gesprek gaan met de spelersgroep van Terborg 1 en onze hoofdtrainer om zijn excuses aan te bieden.”

Geen royement

,,Met betrekking tot de strafmaat die wij als vereniging op wilden leggen aan de speler was onze eerste reactie zondagavond dat de club de speler wilde royeren. Na het gesprek van maandagavond hebben wij als bestuur hierin onze mening bijgesteld. Wij vinden het naast het gegeven dat de speler zeer schuldbewust is ook volwassen dat hij persoonlijk actie onderneemt naar alle betrokken partijen om zijn excuses te maken. Furkan heeft de leeftijd van 21 en verdient in onze ogen een tweede kans, waarbij wij als bestuur bereid zijn om hem persoonlijk te helpen. Daarbij gaan wij ervan uit dat dergelijke excessen in de toekomst niet meer plaats zullen vinden.

,,De strafmaat die wij Furkan hebben opgelegd is dat hij dit seizoen niet meer voetballen mag bij vv Terborg. De straf die hij door de KNVB opgelegd krijgt zal hij accepteren, evenals de maatregel die wij als club hebben genomen.”

Amateurvoetbal