Volledig scherm
Archieffoto Sportlust Glanerbrug © Bert Kamp

Toeschouwer krijgt rood bij gestaakte wedstrijd Glanerbrug - Grolse Boys


GLANERBRUG - De wedstrijd tussen Grolse Boys en Sportlust Glanerbrug en heeft zaterdagmiddag niet langer dan een klein half uur geduurd. Nadat een speler van Grolse Boys een tweede gele kaart kreeg, liep het uit de hand.

Na een rustige beginfase ging het mis in Glanerbrug. ,,De eerste twintig minuten verliepen goed voor ons, maar daarna maakte de scheidsrechter wat warrige beslissingen. Hierdoor raakten de spelers geïrriteerd en dat ging van kwaad tot erger’’, vertelde trainer Gerard Magendans van Grolse Boys na afloop. ,,Hij liet het natrappen van een speler van Sportlust Glanerbrug ongestraft, terwijl iedereen kon zien wat daar gebeurde.’’

Quote

We konden niets goed doen en daarna is de boel gestaakt

Gerard Magendans, Grolse Boys

 ,,Toen een speler van mij naar beneden werd getrokken speelde diezelfde speler van Sportlust Glanerbrug dat zo goed dat het leek of mijn speler een overtreding maakte en een tweede gele kaart kreeg’’, vervolgt Magendans. ,,Daarna was het hek van de dam. We konden niets goed doen en de boel is gestaakt. Ik weet niet precies welke kaarten er zijn gegeven en wat is opgeschreven. Ik keur het gedrag van mijn spelers niet goed, maar ik begreep de irritatie wel. De scheids wist het ook allemaal niet meer, had ik het idee. Hij gaf zelfs een toeschouwer een rode kaart toen deze persoon wat spelers wilde weghalen. Heel jammer dat het zo gelopen is.’’

Quote

Grolse Boys stormde op de scheids­rech­ter af, wij hielden ons afzijdig

Benno van Weersel, Sportlust Glanerbrug

Afzijdig

Trainer Benno van Weersel van Sportlust Glanerbrug zag drie rode kaarten voor Grolse Boys getrokken worden. ,,Er vond na dat incident met die tweede gele kaart een opstootje plaats, waarbij zelfs hun keeper aan kwam stormen. Grolse Boys stormde op de scheidsrechter af. Wij hebben ons daarbij afzijdig gehouden’’, aldus Van Weersel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal