Volledig scherm
Loil en MvR zijn twee van de acht deelnemers aan de Veltins Pokal. © Jan Ruland van den Brink

Trainingskamp naar Sauerland mooie hoofdprijs bij Veltins Pokal in Loil

LOIL - Toernooi op sportpark De Korenakker van SV Loil kent een prachtige hoofdprijs voor de winnaar.

De acht deelnemers aan de vijfde editie van de Veltins Pokal hebben iets om voor te strijden, aanstaande vrijdag en zondag. De winnaar krijgt een driedaags trainingskamp voor 25 personen aangeboden in het Duitse Sauerland.

Angerlo Vooruit, Loil, Basteom, MvR, SVGG, Zelhem, Mariënveld en Sprinkhanen zijn de acht deelnemers aan het tweedaagse evenement op de velden van vierdeklasser Loil. Mariënveld ontbreekt vrijdag en wordt dan vervangen door A-junioren en spelers van het tweede van Loil.

De acht deelnemers worden onderverdeeld in twee poules van elk vier teams en spelen op vrijdag drie poulewedstrijden. De nummers een en twee gaan door naar de halve finales op zondag en strijden dan vanaf 12.00 uur voor de winst. De nummers drie en vier uit beide poules spelen op zondag ook nog twee wedstrijden om uit te maken wie beslag legt op de plaatsen vijf tot en met acht.

Het toernooi begint vrijdagavond om 19.00 uur met de wedstrijden Loil-Angerlo Vooruit (poule A) en Zelhem-Sprinkhanen (poule B). Om 19.35 uur volgen dan in poule A Basteom-MvR en in poule B SVGG-Loil 2. De laatste poulewedstrijden zijn vrijdag om 22.30 uur afgelopen. Tweedeklasser Viod uit Doetinchem won vorig jaar de Veltins Pokal, maar is ditmaal niet van de partij.

Beloften

Niet alleen vrijdag en zondag is het druk in Loil, ook komende zaterdag is er een toernooi. Dan komen de beloftenteams van de vrouwen van Bayer 04 Leverkusen, FC Köln, FC Eindhoven, vv Alkmaar, Excelsior en Achilles’29 vanaf 10.00 uur in actie tijdens het ING dames beloftentoernooi.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal