Volledig scherm
Aanvoerder Wietse Kämink van AZSV 2 tilt de kampioensschaal omhoog. © Theo Kock

Unieke prestatie: AZSV 2 is landskampioen

VIDEOAALTEN - Het tweede elftal van het Aaltense AZSV is zaterdagmiddag landskampioen geworden. De ploeg van trainer Frencis Malawau won na verlenging met 3-1 van RKSV Nuenen 2 en is nu de beste van Nederland.

AZSV 2 schakelde in de strijd om het landskampioenschap eerder HSC'21, Gemert en Quick Boys uit en was zaterdag ook te sterk voor RKSV Nuenen. De gasten uit Brabant kwamen voor ruim 1.000 toeschouwers nog wel op voorsprong via Evrim Karatas (0-1), maar schoten na twintig minuten in de tweede helft in eigen doel: 1-1.

AZSV 2 werd steeds sterker, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Dat gebeurde pas in de tweede helft van de verlenging toen de invallers Nick van Breugel en Teun Bauhuis AZSV 2 op een 3-1 voorsprong zetten.

,,Een unieke prestatie", zei trainer Frencis Malawau. ,,We zijn de beste van Nederland en dat allemaal met jongens uit Aalten. Dit maak je niet snel meer mee."

Volledig scherm
A-junior Nick van Breugel schreeuwt het uit na de 2-1. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal